Lezárult a "Házhoz megyünk" Csongrádban

2016. 12. 30., p - 08:32
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád megyében Kisteleken zárult le az országos „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program 2016. december 28-án.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által indított megelőző-vagyonvédelmi kezdeményezés célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő propagálása, a lakosság figyelmének felhívása. 

A kampány jelentősége, hogy a lakosság a megadott időpontokban a szakemberektől - bűnmegelőzési és vagyonbiztonsági szakemberektől, valamint a polgárőröktől – kaphat bűnmegelőzési tanácsokat, közvetlen és személyre szóló ajánlásokat.

A program részeként Kisteleken az Egészségházban felállított információs pontot számos érdeklődő kereste fel. A regisztrált látogatók sorsoláson vettek részt, a szerencsés nyertesek ajándékaikat (elektronikus riasztó éket, halogén mozgásérzékelős fényvetőt, időkapcsolós berendezést) a program záró rendezvényén, a helyszínen vehették át.

A nyereményeket Nagy Pál János c. r. őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánység Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója, valamint dr. Minyó Tamás c. r. alezredes, a program helyi koordinátora adta át a szerencsés nyerteseknek.

A projekt az eltelt időszakban sikeresen működött, az érintettek pozitívan értékelték a rendőrség kezdeményezését. A megyében három településen - Kisteleken, Csongrádon és Szentesen – a 75 helyen létesített információs pontok látogatottsága összesen mintegy 8000 főt számlált. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kicserélte a rendszámot

A Kapuvári Rendőrkapitányság járőrei elfogtak egy férfit, aki egy forgalomból kivont személygépkocsira egy másik járműre kiadott hatósági jelzést szerelt fel.

 

Állatkínzás miatt kell felelniük

A Szegedi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy pécsi nővel és lányával szemben, akik egy bőröndbe zártak, majd magára hagytak egy kutyát Szeged belvárosában.