Mátészalkán járt a „Házhoz megyünk” program

2017. 05. 19., p - 08:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programmal párhuzamosan a csellengő fiatalokat is ellenőrizték a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. május 16-án Mátészalka városközpontjában a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési kampánysorozat keretében információs pontot alakítottak ki. A tájékozató programba bevonták a helyi rendőrkapitányság dolgozóit, az AEGON biztosító munkatársait, a megyei Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőit, a Közterület- felügyelet és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjait. A rendezvényen a szakemberek a megelőző-vagyonvédelmi ajánlások mellett áldozatvédelmi, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és a drogprevenció témájában is hasznos tanácsokkal szolgáltak. A szóbeli tájékoztatás mellett az érdeklődőknek kerékpár- regisztrációra is lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretében.

 

A programmal párhuzamosan a bűnmegelőzési szakemberek a város több pontján ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. Az ifjúságvédelmi ellenőrzés során összesen nyolc kiskorú elszámoltatása történt meg, akik közül egy gyermekkorú diák nem tudta megfelelően igazolni iskolaidőben az oktatási intézménytől való távolmaradását. A gyermeket visszakísérték a rendőrök az iskolába.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anyagi káros baleset az M5-ös autópályán

Két gépjármű ütközött az M5-ös autópályán a szatymazi pihenő közelében, ezért a határ felé vezető oldalon csak a haladó sáv járható. Személyi sérülés nem történt.

 

Körözött Range Rover Csanádpalotán

A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

 

Advent idején is biztonságban

Az ünnepek és az adventi készülődés idején is fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

 

Körözött „bajai lakos”

Megtalálták a körözött férfi budapesti lakhelyét a bajai nyomozók, akik végül egy akció során az utcán fogták el D. Lászlót.