Mátészalkán járt a „Házhoz megyünk” program

2017. 05. 19., p - 08:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programmal párhuzamosan a csellengő fiatalokat is ellenőrizték a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. május 16-án Mátészalka városközpontjában a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési kampánysorozat keretében információs pontot alakítottak ki. A tájékozató programba bevonták a helyi rendőrkapitányság dolgozóit, az AEGON biztosító munkatársait, a megyei Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőit, a Közterület- felügyelet és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjait. A rendezvényen a szakemberek a megelőző-vagyonvédelmi ajánlások mellett áldozatvédelmi, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és a drogprevenció témájában is hasznos tanácsokkal szolgáltak. A szóbeli tájékoztatás mellett az érdeklődőknek kerékpár- regisztrációra is lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretében.

 

A programmal párhuzamosan a bűnmegelőzési szakemberek a város több pontján ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. Az ifjúságvédelmi ellenőrzés során összesen nyolc kiskorú elszámoltatása történt meg, akik közül egy gyermekkorú diák nem tudta megfelelően igazolni iskolaidőben az oktatási intézménytől való távolmaradását. A gyermeket visszakísérték a rendőrök az iskolába.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

ALFONZ: új személyleírási rendszer

Tudomány- és szakterületek együttműködésével, közel ötéves kutató-, tervező- és alkotómunka eredményeképpen megújult a személyleírási rendszer.

 

Elfajult családi veszekedés

A budapesti nyomozók vádemelést javasolnak annak a férfinak az ügyében, aki tavaly októberben nyakon szúrta élettársát.

 

Kábítószert termesztett

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogtak egy férfit, akinek az autójában és később a lakóhelyén kábítószergyanús növényi törmeléket és növényeket találtak.