Mátészalkán járt a „Házhoz megyünk” program

2017. 05. 19., p - 08:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programmal párhuzamosan a csellengő fiatalokat is ellenőrizték a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. május 16-án Mátészalka városközpontjában a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési kampánysorozat keretében információs pontot alakítottak ki. A tájékozató programba bevonták a helyi rendőrkapitányság dolgozóit, az AEGON biztosító munkatársait, a megyei Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőit, a Közterület- felügyelet és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjait. A rendezvényen a szakemberek a megelőző-vagyonvédelmi ajánlások mellett áldozatvédelmi, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és a drogprevenció témájában is hasznos tanácsokkal szolgáltak. A szóbeli tájékoztatás mellett az érdeklődőknek kerékpár- regisztrációra is lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretében.

 

A programmal párhuzamosan a bűnmegelőzési szakemberek a város több pontján ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. Az ifjúságvédelmi ellenőrzés során összesen nyolc kiskorú elszámoltatása történt meg, akik közül egy gyermekkorú diák nem tudta megfelelően igazolni iskolaidőben az oktatási intézménytől való távolmaradását. A gyermeket visszakísérték a rendőrök az iskolába.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elismerések

A Rendőrség Napja alkalmából több Heves megyei rendőr részesült elismerésben.

 

Körözött férfit fogtak el Kékcsén

Költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését nem kezdte meg a férfi.

 

Vigyázzon az adataira!

A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.

 

Hiába volt lehúzva a redőny

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján a helyszín közelében elfogták azt a két férfit, akik bemásztak egy ház ablakán és ellopták az ott alvó sértett értékeit.