Mátészalkán járt a „Házhoz megyünk” program

2017. 05. 19., p - 08:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programmal párhuzamosan a csellengő fiatalokat is ellenőrizték a bűnmegelőzési szakemberek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. május 16-án Mátészalka városközpontjában a „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési kampánysorozat keretében információs pontot alakítottak ki. A tájékozató programba bevonták a helyi rendőrkapitányság dolgozóit, az AEGON biztosító munkatársait, a megyei Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselőit, a Közterület- felügyelet és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjait. A rendezvényen a szakemberek a megelőző-vagyonvédelmi ajánlások mellett áldozatvédelmi, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság és a drogprevenció témájában is hasznos tanácsokkal szolgáltak. A szóbeli tájékoztatás mellett az érdeklődőknek kerékpár- regisztrációra is lehetőségük nyílt a „BikeSafe” program keretében.

 

A programmal párhuzamosan a bűnmegelőzési szakemberek a város több pontján ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. Az ifjúságvédelmi ellenőrzés során összesen nyolc kiskorú elszámoltatása történt meg, akik közül egy gyermekkorú diák nem tudta megfelelően igazolni iskolaidőben az oktatási intézménytől való távolmaradását. A gyermeket visszakísérték a rendőrök az iskolába.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: Falunap után „híd” csere

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a garázda férfival szemben, aki egy egerlövői rendezvényen előzetes szóváltást követően úgy megütött egy férfit, hogy annak „híddal” rögzített fogai kiestek.

 

Fizetés nélkül elhajtott

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 23 éves budapesti férfi ellen.

 

Három deciliter pálinka vezetett balesethez

Vádemelést javasol a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egy férfival szemben, aki a város külterületén anyagi káros balesetet okozott. A nyomozás során kiderült, hogy a sofőr ittas volt.

 

„Unokázós” csaló

A rákosmenti rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a férfinak az ügyét, aki több százezer forintot csalt ki egy idős férfitől, de a második bűncselekménynél már belefutott a rendőrökbe.