Nyári tábor Debrecenben

2017. 07. 17., h - 14:41
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Ibolya Utcai Általános Iskola táborozó diákjai részére tartottak bűnmegelőzési programokat a rendőrök.

A debreceni Ibolya Utcai Általános Iskolában 2017. július 3-tól augusztus 18-ig folyamatosan tartanak nyári tábort a gyermekek számára. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az elmúlt hetekben több alkalommal tartottak előadásokat a táborban.

A rendőrök a megtartott foglalkozásokon sok hasznos tanáccsal látták el a kisiskolásokat az áldozattá válás elkerülésére vonatkozóan, különös figyelmet fordítva a nyári szünidő veszélyeinek hangsúlyozására, valamint az internet használattal összefüggő veszélyekre. Az interaktív előadások során a diákoknak az elkövetkező hetekben is lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket a szakembereknek, továbbá elmondhatják tapasztalataikat is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi rövid összefoglalót készítette el a fiataloknak, hogy a buli biztosan olyan jól végződjön, mint ahogyan kezdődött.

Amire érdemes figyelni:

1. Ha csak lehet, ne egyedül menj a fesztiválra! A csapatban pedig beszéljétek meg előre, hogy „ki kire fog vigyázni”, kire figyel oda a bulizás során.

2. Ha mégis úgy alakul, hogy egyedül mész a fesztiválra (főleg, ha lány vagy), keresd azokat a helyeket, ahol tömeg van!

3. Legyen forgatókönyved arra az esetre, ha baj lenne! Kit hívsz, hova mész, hogyan veszed fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonod gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket ilyen alkalommal egyetlen mozdulattal felhívhatsz.

4. Vagyontárgyaidra (mobiltelefon, fényképezőgép, stb.) fokozottan figyelj, soha ne hagyd őrizetlenül.

5. Ha látsz valakit, aki bajban van, segíts neki! Ha úgy érzed, hogy valaki veszélybe sodorja magát, figyelj oda rá! Sokszor már az is elég, ha egy részeg fiatalnak adsz egy pohár vizet, és figyelsz rá, amíg jobban lesz.

6. Soha ne fogadj el ismeretlenektől italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan alkoholt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba és láttad, hogyan készült!

7. Baj esetén fordulj a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrhöz, vagy tegyél bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív alkoholszonda

Nem sérült meg senki abban a debreceni közlekedési balesetben, ahol az egyik sofőr szeszes italt fogyasztott a járművezetés megkezdése előtt.

 

Nem csak hamis koncertjegyeket árult

A zuglói rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a férfinak az ügyét, aki tíz személynek adott el hamis jegyeket egy 2018. januári koncertre.