Summer Street - Házhoz megyünk Hódmezővásárhelyen

2017. 07. 13., cs - 13:39
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség „Házhoz Megyünk” prevenciós vagyonvédelmi programja is megjelent az egyhetes nyári forgatagban Hódmezővásárhelyen. A „Summer Street” elnevezésű programsorozat szerdán nyitotta meg kapuit.

A rendezvényen 2017. július 12-én, közös információs ponton dolgoztak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság , és a Csongrádi Rendőrkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. A lakosság részletes tájékoztatást kapott a rendőrség „Házhoz Megyünk” prevenciós vagyonvédelmi programjába illeszkedő áldozatvédelmi, lakás-, és személybiztonsággal összefüggő kérdéseire. Az ajánlások fő célja az volt, hogy a lakosság több figyelmet fordítson lakása és saját személyi biztonsága erősítésére, fejlessze ez irányú ismereteit és ki-ki anyagi lehetőségei függvényében építsen be otthonába mechanikai és elektronikai védelmi berendezéseket.

Az információs ponton a látogatók megismerhették az általános segélyhívó szám használatát, a Polgárőrség mindennapi tevékenységét, valamint lakás, személy és vagyonbiztonsággal, kárbejelentéssel összefüggő válaszokat is kaptak az Aegon Biztosító Zrt. munkatársaitól. A szakemberek szórólapokat, mechanikus és elektronikus biztonsági eszközökről összeállított brosúrákat, kerékpár biztonsági felszerelést osztottak. Végül Túri Adrienn zászlós és kutyája Niké bemutatója mindenkit elbűvölt.

A nyár számtalan veszélye közül a strandolás is téma volt. A szakemberek az érdeklődők felvetődött kérdéseire készséggel válaszoltak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a vízpartokon, még pihenés közben is a szabályok betartása, hogy a balesetek elkerülhetők legyenek. Ezek közt az egyik legfontosabb, hogy mindenki csak kijelölt helyen fürdőzzön, felhevült testtel soha, senki ne ugorjon vízbe, illetve ittasan ne menjen strandolni!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

V4 fesztivál a fővárosban

A cseh, lengyel, szlovák és magyar rendőrség zenekarai 2018. április 20-án és 21-én közös koncertet adnak Budapesten.

 

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréseket adott át április 24-e, Szent György napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központban.