Újra indult a "SuliMoped" program

2016. 12. 23., p - 06:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 50 általános iskolai tanuló szerezhet térítésmentesen segédmotoros- kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén újra elindult a „SuliMoped” program. A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött megyei diákok lehetőséget kapjanak arra, hogy díjmentesen segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskolai 8. osztályos tanulók - megyénkben ezúttal 50 fő - a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával megvalósuló programban, megyénkben három település - Nyíregyháza, Tiszavasvári, Kisvárda - egy-egy általános iskolájának tanulói vesznek részt. A kisvárdai Szent László Általános Iskolában a szülői értekezlettel egyben megtartott „tanévnyitón” Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára a gyerekeknek felelősségteljes felkészülést, sikeres vizsgákat és a jövőbe mutatóan balesetmentes közlekedést kívánt. A tanfolyamot sikeresen teljesítők „AM” kategóriás vezetői engedély tulajdonosai lesznek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.