Újra indult a "SuliMoped" program

2016. 12. 23., p - 06:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 50 általános iskolai tanuló szerezhet térítésmentesen segédmotoros- kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén újra elindult a „SuliMoped” program. A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött megyei diákok lehetőséget kapjanak arra, hogy díjmentesen segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskolai 8. osztályos tanulók - megyénkben ezúttal 50 fő - a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával megvalósuló programban, megyénkben három település - Nyíregyháza, Tiszavasvári, Kisvárda - egy-egy általános iskolájának tanulói vesznek részt. A kisvárdai Szent László Általános Iskolában a szülői értekezlettel egyben megtartott „tanévnyitón” Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára a gyerekeknek felelősségteljes felkészülést, sikeres vizsgákat és a jövőbe mutatóan balesetmentes közlekedést kívánt. A tanfolyamot sikeresen teljesítők „AM” kategóriás vezetői engedély tulajdonosai lesznek.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M43-as autópályán

Anyagi káros közlekedési baleset történt az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalán, a sándorfalvi lehajtó közelében. A rendőrök a külső és a leállósávot a műszaki mentés idejére lezárták.

 

Baleseti összesítő

Egy közúti közlekedési baleset történt Fejér megyében a tegnapi napon, melynek során heten sérültek meg.

 

Balesetet okozott

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol egy 19 éves tapolcai fiatal ellen.