Újra indult a "SuliMoped" program

2016. 12. 23., p - 06:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 50 általános iskolai tanuló szerezhet térítésmentesen segédmotoros- kerékpár vezetésére jogosító engedélyt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén újra elindult a „SuliMoped” program. A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött megyei diákok lehetőséget kapjanak arra, hogy díjmentesen segédmotoros-kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskolai 8. osztályos tanulók - megyénkben ezúttal 50 fő - a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával megvalósuló programban, megyénkben három település - Nyíregyháza, Tiszavasvári, Kisvárda - egy-egy általános iskolájának tanulói vesznek részt. A kisvárdai Szent László Általános Iskolában a szülői értekezlettel egyben megtartott „tanévnyitón” Szikszai Tihamér r. alezredes a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára a gyerekeknek felelősségteljes felkészülést, sikeres vizsgákat és a jövőbe mutatóan balesetmentes közlekedést kívánt. A tanfolyamot sikeresen teljesítők „AM” kategóriás vezetői engedély tulajdonosai lesznek.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.