A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az ifjúságvédelemre a 2017-es évben is.
Baleset-és bűnmegelőzési programokon keresztül kerülhettek közelebb a rendőri hivatáshoz a gyerekek.
A biztonság jegyében telt egy nap a nagyesztergári Ányos Pál Általános iskolában.
Az Edelényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa kisdiákokat oktatott a segélyhívások megfelelő technikájára, hogy mikor, miért, hogyan kell segítséget hívni és kérni.
Több ezer diák egyszerre, egy időben, több helyszínen kapcsolódott a „Biztonságos Internet Nap” elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály koordinálásával.
A saját kezdeményezésű program célja megelőzési ismeretek átadása a 6-7 éves gyerekeknek.
Az agresszió kezelése volt a fő témája annak az előadásnak, amit ormosbányai kisiskolásoknak tartottak rendőrök és az iskola pszichológusa.
A tanácskozáson résztvevők a felnövekvő generáció védelme érdekében az együttműködésre és a hatékony munkavégzésre helyezték a hangsúlyt.
Szakmai fórumon osztották meg tapasztalataikat a Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedő ifjúsági kortársképzők.
Nagycsoportos óvodásoknak tartott „Ovi-Zsaru” foglalkozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója.
A várpalotai Rákóczi Telepi Óvodában tartott foglalkozást a helyi kapitányság bűnmegelőzési előadója.
Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán.
Az áldozattá válás megelőzése volt a téma a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban.
A rendőrség munkatársai az ünnep közeledtével második alkalommal látogattak el a szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába.
Az áldozattá válás megelőzése volt a téma a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.
A kábítószerek veszélyeivel ismerkedtek meg a tiszabői iskola diákjai.
Tovább folytatódott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadássorozata, amely ezúttal a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába érkezett meg.
Ezzel a címmel tartott bűnmegelőzési előadást az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó Karcagon.
Az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője tartott élménypedagógiai elemeket tartalmazó foglalkozást az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 6. évfolyamos tanulóinak.
Bűnmegelőzési tájékoztatót, toborzást és barátságos labdarúgó mérkőzést tartottak a rendőrök a pécsi Gandhi Gimnáziumban.
A felügyelet nélkül csellengő fiatalokat ellenőrizték Pápán.
Közel száz diák ismerhette meg a rendőrség munkáját az Edelényi Rendőrkapitányságon.
Tanulók és pedagógusok kaptak hasznos információkat az internet veszélyeiről és a drogprevencióról.
A Szolnoki Rendőrkapitányság közreműködésével indított bűnmegelőzési szakkör népszerű a diákok körében. Kedden újabb állomásához érkezett a prevenciós foglalkozás.
Pályaválasztási napon jártak a kiskunhalasi rendőrök. A programon felléptek a Virágzó Tehetségek Művészeti Egyesület tagjai.
A vásárosnaményi tanulóknak látványos bemutatók, kiállított technikai eszközök és színes programok nyújtottak betekintést a rendőrök munkájába.
A középiskolásokat megcélzó Bírósági Nyílt Napot Martfűn rendezték meg, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei betétprogramokkal színesítették a kínálatot.
A Bólyi Polgárőr Egyesület szervezésében került sor a „Női NEM – Válasz az erőszakra” elnevezésű bűnmegelőzési program rendezvényére a bólyi Erzsébet Vígadó színháztermében.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az idei tanévben is elindította a több mint húsz éve indított "Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában" című programját.
A gyerekek játékos formában ismerhették meg a bűn- és baleset-megelőzés, továbbá az áldozattá válás elkerülésének módszereit.

Oldalak