24 órán belül

2013. 09. 04., sze - 14:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök 24 órán belül azonosították és elfogták azt a három férfit, akik egy érmebolt alkalmazottja elleni támadással gyanúsíthatók.

Mint arról korábban hírt adtunk, akkor még ismeretlen tettes 2013. szeptember 2-án 16 óra körüli időben egy, a Budapest VII., Erzsébet körúton található érmeüzletben készpénzt követelve, több alkalommal megszúrta a bolt alkalmazottját, majd elmenekült a helyszínről. A támadás következtében a sértettet életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

A BRFK életvédelmi nyomozói - a széleskörű adatgyűjtés eredményeként - rövid időn belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével hárman hozhatók összefüggésbe. A bűncselekmény tudomásra jutásától számított 24 órán belül mindhárom férfit azonosították és elfogták.

A nyomozás eddigi adatai szerint a támadást a 19 éves H. Tibor követte el, őt, valamint a számára segítséget nyújtó 35 éves B. Zoltánt, illetve az 50 éves B. Jenőt Debrecenben fogták el 2013. szeptember 3-án este.

A gyanúsítottak - kihallgatásukkor - tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, azonban olyan személyi és tárgyi bizonyítékok állnak a nyomozóhatóság rendelkezésére, amelyek alapján velük szemben a gyanú megalapozott.

A gyanúsítottakkal szemben emberölés kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesz a három gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.