A lopott tárgyakkal a kezükben is tagadtak

2015. 11. 06., p - 11:06
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A lopott holmit még fel tudták pakolni az autóbuszra, de elindulni a tatai rendőröknek köszönhetően már nem volt idejük.

A tatai művelődési házból tulajdonított el fény- és hangtechnikai berendezéseket két naszályi fiatal 2015. november 5-én este. A 20 éves Cz. Zs. és 17 éves, valamint eddig még ismeretlen társa a bűncselekmény elkövetése előtt az intézmény tetőteraszán lévő kávézóban italozott. Öt sör, öt feles és két vadász elfogyasztását követően a fiatalok a vendéglátóhelyről a színházterembe mentek. Az ajtót nyitva találták és magukkal vittek mindent, amit értékesnek találtak. A két gyanúsított keverőpultot, fénypultot és kábeleket tulajdonított el, amelyekkel 22 óra 45 perckor a közeli buszpályaudvarra siettek. Cz. Zs. és társai a jármű hátsó ajtaján keresztül szálltak fel a buszra, miután megkérték a sofőrt, hogy azt nyissa ki nekik mondván, nagyobb csomaggal érkeztek és azzal nem férnek fel az első ajtón.

 

Már épp indult volna a járat, amikor az állomásra megérkeztek a tatai járőrök, akik a három gyanúsítottból kettőt elfogtak. A két fiút a Tatai Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, akik a gyanúsítottak őrizetbe vételét követően, kezdeményezték mindkettő előzetes letartóztatását. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök 2015. november 6-án visszavitték a művelődési házba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.