Az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el őket - videó

2015. 07. 09., cs - 12:24
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság - saját információi alapján - az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Rendőrség és a Bécsi Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve egy prostituáltak futtatásával foglalkozó férfit és nőt vettek őrizetbe.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága prostitúció elősegítése bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Gy. és B. A. tari lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 47 éves férfi és 26 éves társa 2010 évtől két stúdiót működtetett Bécsben bordélyházként, ahol többek között Magyarországon újsághirdetés útján toborzott nőket foglalkoztattak prostituáltként. A gyanúsítottak az áldozatok által megkeresett pénz felét elvették és azt részben vagyonuk gyarapítására - gépjárművek, ékszerek vásárlására, családi házaik felújítására - fordították. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Magyarországon és az osztrák rendőri szervek - nemzetközi jogsegély keretében - Bécsben, egy időben, nyomozási cselekményeket hajtottak végre. A rendőrök a férfit és a nőt lakóhelyükön elfogták, továbbá a külföldi ingatlanokat és ott lévő személyeket ellenőrzés alá vonták. A gyanúsítottak magyarországi és ausztriai ingatlanjaiban tartott házkutatások alkalmával a nyomozók személygépkocsikat, nagyobb összegű készpénzt, valamint ékszereket találtak és foglaltak le, továbbá több vagyontárgy zár alá vételét kezdeményezték.

A gyanúsítottakat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam