Betörés, lopások Érpatakon – rendőrkézen a gyanúsítottak

2015. 11. 29., v - 08:48
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint apa és fia követte el a bűncselekményeket.

Egy 81 éves érpataki asszony házának pincéjét törték fel 2015. november 28-án reggelre, és két mázsa burgonyát, befőtteket, a ház mellett álló kamrából pedig rizst és cukrot  tulajdonítottak el. A helyszíni szemle során derült ki, hogy feltehetően ugyanazok az elkövetők a szomszédos ingatlanról tíz tyúkot és egy kakast is elvittek. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrsének nyomozása rövidesen két helybeli férfira terelte a gyanút. A rendelkezésre álló adatok szerint a 49 éves P. Lajos 20 éves fiával közösen követte el a bűncselekményeket. Az egyik tyúkot a közelben eladták, miközben ellopták a vásárló mobiltelefonját. A két férfi aznap a helyi vegyesboltba is többször betért, és míg egyikük vásárolt, a másik több üveg pálinkát, illetve vodkát tulajdonított el.

A feltételezett tetteseket, akik a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt hetekben több vagyon elleni bűncselekményt követtek el, az újfehértói rendőrök még november 28-án őrizetbe vették. Az apa és fia egyelőre nem volt kihallgatható állapotban, mert elfogásukig a boltból lopott italok jó részét elfogyasztották.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy nap alatt két drogdíler

A józsefvárosi rendőrök a nő és a férfi autójában, valamint lakásaikban is kábítószergyanús-anyagot találtak.

 

Páncélszekrényt loptak

A budaörsi rendőrök egy tavasszal történt betörés feltételezett elkövetőit fogták el a napokban.

 

Egy órára csökkent a várakozási idő Röszkén

Több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban meghaladta a négy órát is, ami hétfő reggelre egy órára csökkent.

 

Átszerelte a rendszámot

Pogány közelében igazoltatták a rendőrök azt a férfit, aki jogosulatlanul szerelt fel autójára egy próbarendszámot.