Bíróság elé áll a buszsofőrt bántalmazó utas

2016. 09. 25., v - 14:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Utasa bántalmazta a sofőrt egy XXII. kerületi autóbuszjáraton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott egy 55 éves nagyszokolyi férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016. szeptember 19-én 15 óra 10 perc körül a Budapest XXII., Nagytétényi útibuszmegállóban felszállt egy menetrend szerint közlekedő buszra. Amikor elindult a jármű, a kezében lévő italát a padlóra öntötte. A sofőr megállt, majd kinyitotta a busz ajtaját és megkérte a férfit, hogy szálljon le. Emiatt szóváltásbakeveredtek, végül a gyanúsított arcon ütötte a buszvezetőt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Pár perccel később rendőrség elfogta a férfit, majd a XXII. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, kihallgatást követően pedig őrizetbe vették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága kezdeményezi a férfi gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A szekszárdi járőrök egy ájult, idős férfi segítségére siettek a buszpályaudvaron.

 

Pénzt lopott, elfogták

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a rédicsi határátkelőhelynél igazoltatták a lopással gyanúsított 56 éves szlovén férfit.

 

Bombával fenyegetőzött

Még a helyszínen elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrei a férfit.

 

Őrizetben a felsőzsolcai dílerek

A rendőrök Felsőzsolcán fogták el azt a férfit és fiát, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább, főként helyi lakosoknak.

 

Őrizetben a tolvaj

A kerekegyházi körzeti megbízottak elfogtak egy helyi férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül többször visszament a szomszéd település egyik autószerelő műhelyébe lopni.

 

Gázolajlopásra szakosodott

A tatabányai nyomozók 12 rendbeli lopással gyanúsították meg azt az 58 éves helyi lakost, akivel szemben befejezték a vizsgálatot.