Bódult állapotban vezetett

2016. 12. 10., szo - 11:53
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon indult nyomozás.

A vizsgálat adatai szerint kábítószert fogyasztott egy 32 éves herendi férfi, aki gépkocsijával Balatonfőkajáron közlekedett 2016. május 8-án nem sokkal éjfél után.

Miközben a rendőri intézkedés alá vont gépkocsi vezetője és 31 éves veszprémi utasa kiszálltak a járműből, a járőrök gyanús illatot éreztek. A gépkocsi átvizsgálásakor egy gyógyszeres dobozt találtak, amelyben ismeretlen eredetű, marihuánára emlékeztető növényi anyagmaradvány volt. Előállították őket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit.  Az orvosi vélemény és a kirendelt szakértő is megerősítette a bódult állapotot a sofőr és utasa esetében is.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon a 32 éves herendi férfi ellen kábítószer birtoklás és járművezetés bódult állapotban vétség, a 31 éves veszprémi férfi ellen kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás befejeződött. Az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.