Egy dohánybolti nyugta buktatta le a fatolvajokat

2013. 12. 19., cs - 09:02
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyszín közelében bukkantak rá a nyomozók a blokkra, mely alapján sikerült beazonosítani a gyanúsítottakat, akik néhány órával a bűncselekmény elkövetése előtt egy devecseri dohányboltban vásároltak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított, B. Roland 19 éves, O. Ferenc 32 éves és O. Ervin 28 éves pusztamiskei lakosok 2013. december 16-án az esti órákban 9,5 köbméter bontott akácfa oszlopot tulajdonítottak el egy Nyirád határában lévő erdőből. A tüzelőnek szánt faanyagot ezt követően Pusztamiskén, egy kavicsdomb mögött pakolták le, miután azt a bérelt tehergépkocsijukkal két fordulóval az erdőből elszállították.

A lopásról másnap reggel a helyi erdész értesítette a rendőrséget, akik a bűncselekménnyel érintett erdőterületen helyszíni szemlét tartottak. A szemle során a maradék, alig egy köbméter mennyiségű faoszlop közelében egy devecseri dohányboltban kiállított nyugtára bukkantak a nyomozók, mely alapján forró nyomon indultak az elkövetők felderítésére. Feltételezhető volt ugyanis, hogy a blokkot a fatolvajok hagyták hátra a helyszínen.

A három gyanúsítottat végül még aznap, 2013. december 17-én sikerült beazonosítaniuk a nyomozóknak, akiket a kora délutáni órákban Devecserben fogtak el. Gyanúsított kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek, tőlük az eltulajdonított fát lefoglalták, amelynek köszönhetően a sértett kára teljes egészében megtérült.

B. Roland, O. Ferenc, valamint O. Ervin ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.