Embercsempészt fogtak a Balaton parton

2015. 09. 10., cs - 18:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A 71-es számú főút Balatonfűzfő melletti szakaszán fogtak el a rendőrök egy olasz férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 33 szír állampolgárt akart illegálisan Németországba juttatni.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 52 éves olasz állampolgárral szemben, akit a Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei 2015. szeptember 10-én 8 óra 5 perckor fogtak el a 71-es számú főút 19. kilométerszelvényében. Az olasz forgalmi rendszámú, Fiat Ducato típusú, zárt rakterű kisteherautóval közlekedő férfi a megalapozott gyanú szerint segítséget nyújtott összesen 33 fő, magát szír állampolgárnak valló személynek ahhoz, hogy illegálisan Németországba jussanak. A 31 külföldi férfi és a 2 nő magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudta igazolni. A gépkocsi sofőrjét a rendőrök a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. Az illegális bevándorlókat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomására vitték.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.