Éppen kábítószert szüretelt

2013. 06. 20., cs - 07:17
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A "termést" szüretelte tiszaalpári lakóhelye közelében, amikor elfogták a rendőrök.

Lakóhelyétől, egy tiszaalpári tanyától kb. 300 méterre lévő területen fogták el 2013. június 19-én a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói azt a férfit, aki a hajnali órákban gyűjtötte be az általa termesztett kannabisz növényeket. Zs. Róbert a tanyát bérelte, a tulajdonos nem tudott arról, hogy a tanyája közelében a férfi kábítószert nevelt, ápolt. A tanyán a helyszíni szemle alkalmával a termesztéshez szükséges növényvédő szereket és táptalajt, földet is találtak a rendőrök. A 8x20 méter nagyságú földterületen összesen 254 tő, kb. 80–100 centiméter magasságú kannabisz növény volt. A növényi egyedeket és a termesztéshez használt felszerelést a rendőrség lefoglalta. A helyszínre érkezett botanikus szakértő előzetes véleménye alapján a kábítószer értéke kb. 90 millió forint.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított nyomozást Zs. Róbert 47 éves tiszaalpári lakos ellen visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.