Erőszakkal vette el családjától a pénzt

2015. 07. 28., k - 15:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykátai rendőrök őrizetbe vették a rablással gyanúsított 28 éves férfit.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Pál 28 éves tápiószelei lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi az elmúlt években rendszeresen úgy szerzett pénzt alkoholra, hogy a vele együtt élő húgát és édesapját megfenyegette, valamint több alkalommal bántalmazta. A gyanúsított 2015 júliusában, miután testvére nem adott neki pénzt, rátörte a szobaajtót és egy üvegdarabbal megfenyegette a nőt. A megfélemlített sértettet édesapja védte meg.

A 25 éves nő 2015. július 27-én 16 óra körüli időben egy rokonától kért segítséget, mivel a bátyja ismét megfenyegette őket. A család rokona bejelentést tett a rendőrségen.

A nagykátai rendőrök D. Pált a lakásban elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.

A férfi ellen a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.