Fegyver, lőszerek és kábítószerek egy házban - videóval

2015. 07. 01., sze - 16:15
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy békési férfinál tartottak házkutatást a rendőrök, ahol kábítószergyanús növényeket, fegyvert és lőszereket foglaltak le.

A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy békési férfi ellen. A rendőrkapitányság nyomozói a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek segítségével 2015. július 1-jén reggel F. Csaba háznál tartottak házkutatást. Az ingatlan udvarán, a házban és a melléképületben tartott ellenőrzés során kábítószer keresésére kiképzett kutyával 5 tő kábítószergyanús növényt, magvakat, és növényi őrleményt találtak, amelyek az eseti szakértő véleménye szerint kábítószernek minősülnek. A rendőrök találtak egy Mauser típusú vadászpuskát, valamint a hozzá tartozó 60 darab lőszert is, amelyek tartására nem volt engedélye az ott lakó férfinak, ezért azokat is lefoglalták. A 36 éves férfival szemben a rendőrök kábítószeres gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre állították elő.

 

A Bűnügyi Osztály nyomozói F. Csabát lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A lefoglalt anyagok vizsgálatára igazságügyi vegyészszakértőt, a fegyver és lőszerek vizsgálatára pedig igazságügyi fegyverszakértőt rendeltek ki. Az eljárást a Békési Rendőrkapitányság folytatja a férfi őrizetbe vétele mellett. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.