Felszámolták az embercsempész bűnszervezetet

2016. 10. 07., p - 04:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A nyomozók tíz gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást J. István 27 éves madarasi lakos és kilenc társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által elrendelt, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda által lefolytatott nyomozás adatai szerint a magyar állampolgárokból álló tízfős embercsempész csoport 2013 novembere és 2014 októbere között bűnszervezet keretében irányította és szervezte meg főként szír illegális migránsok - közel 500 fő - Ausztriába történő utaztatását.

 

A bűnszervezet 33 alkalommal 15 fős csoportokban szállította az illegálisan hazánk területére juttatott migránsokat, tevékenységük alapján két különböző feladatot ellátó csoportban. Az egyik - a határtérségben lakó személyekből álló - csoport feladata az volt, hogy a Szerbia területéről illegálisan Magyarországra átjuttatott migránsokat az ország mélységébe vigyék.

 

A másik csoport - a mélységi átadást követően - Bécsig szállította a migránsokat, melyhez zárt rakterű gépjárműveket béreltek. A szállítmányok útvonalát esetenként szlovák forgalmi rendszámú gépkocsikkal biztosították és alkalmanként 200.000 forint járt a gépkocsi vezetőjének. A szervezők ennek a többszörösét kapták. Csak a szállításokért összesen több mint 6 millió forintot fizettek ki a sofőröknek.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat 2016. október 6-án vádemelési javaslattal küldte meg a Bajai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.