Gázolajat, akkumulátort loptak

2016. 02. 03., sze - 09:58
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A balassagyarmati rendőrök a három férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Sz. Zsolt 22 éves mohorai és K. Péter 39 éves balassagyarmati lakosok, valamint egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Máté 19 éves mohorai lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Sz. Zsolt és K. Péter 2015. december 23-án az éjszakai órákban, Magyarnándorban egy - utcán parkoló - autóbusz tanksapkáját csavarhúzóval lefeszítette és abból több mint 100 liter gázolajat tulajdonított el. A 22 éves férfi és 19 éves társa 2016. január 15-én éjszaka – miközben harmadik társuk figyelt - egy nógrádkövesdi autókereskedés telephelyére a kerítésen átmásztak, ahol négy gépkocsiból kiszerelték az akkumulátort és azt eltulajdonították. K. Péter és Sz. Zsolt pár nap elteltével Szanda községbe utaztak egy személygépkocsival azért, hogy onnan egy parkoló autóbuszból gázolajat tulajdonítsanak el. A gépjármű tanksapkáját a 22 éves férfi feszítette le, majd abból 200 liter gázolajat vittek el.

A nyomozás adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy a 22 éves férfi 2015 szeptemberében Balassagyarmaton, egy traktorból 20 liter gázolajat tulajdonított el, és Terény községben egy autóbuszból kísérelt meg üzemanyagot elvinni, mely azonban nem sikerült.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a három férfit, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték. A nyomozók a megtartott házkutatásokon a bűncselekmények elkövetéséhez használt kannákat és egyéb eszközöket, valamint az eltulajdonított akkumulátorokat és gázolaj egy részét lefoglalták. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.