Gépkocsikat törtek fel

2016. 03. 12., szo - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi és társai két alkalommal blokkoltak Budapest belvárosában személygépkocsi zárszerkezeteket és tulajdonítottak el műszaki cikkeket és iratokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. Tamás 29 éves budapesti lakossal és ismeretlen társaival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és két társa 2015 szeptemberében egy Budapest V., Arany János utcában, majd novemberében egy Budapest V., Kálmán Imre utcában parkoló személygépkocsi elektromos zárszerkezetének lezárását akadályozta meg egy speciális blokkoló használatával.  A három férfi megvárta, amíg a sértett gyanútlanul otthagyta a járművet, majd az abban található értéktárgyakat (laptopok, személyes valamint céges iratok) eltulajdonította. 

Az V. kerületi rendőrök beazonosítását követően B. Tamást 2016. március 9-én 6 óra 50 perckor VIII. kerületi lakcímén elfogták, majd előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Társait a rendőrök továbbra is keresik.

B. Tamással szemben – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. március 11-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.