Iskolában árulták a drogot

2017. 03. 14., k - 08:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi rendőrkapitánysága folytatott eljárást az akkor 17 éves R. László és szintén 17 éves R. Zoltán ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint R. László és osztálytársa R. Zoltán 2014. szeptembertől 2015. márciusig biofüvet árultak abban a középiskolában, ahova jártak. A nyomozás során kiderült, hogy R. László Szigethalmon vette a füvet, amit otthon kiporciózott, és barátjának közreműködésével 500 forintot kért adagonként.

Amikor ferencvárosi nyomozók házkutatást tartottak a fiúknál, zöld növényi törmeléket, mérleget foglaltak le, zacskókat és fóliázó gépet foglaltak le.

A két középiskolást 2015. március 18-án elfogták a rendőrök, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. R. László beismerte tettét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytatott nyomozást a napokban lezárta. Az iratokat a nyomozók vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Belehalt sérüléseibe

A 10-es számú főúton történt balesetben megsérült motoros a kórházban életét vesztette.

 

Szalagkorlátnak ütközött

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Bicske térségében lezárták a belső forgalmi sávot.