Iskolában árulták a drogot

2017. 03. 14., k - 08:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi rendőrkapitánysága folytatott eljárást az akkor 17 éves R. László és szintén 17 éves R. Zoltán ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint R. László és osztálytársa R. Zoltán 2014. szeptembertől 2015. márciusig biofüvet árultak abban a középiskolában, ahova jártak. A nyomozás során kiderült, hogy R. László Szigethalmon vette a füvet, amit otthon kiporciózott, és barátjának közreműködésével 500 forintot kért adagonként.

Amikor ferencvárosi nyomozók házkutatást tartottak a fiúknál, zöld növényi törmeléket, mérleget foglaltak le, zacskókat és fóliázó gépet foglaltak le.

A két középiskolást 2015. március 18-án elfogták a rendőrök, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. R. László beismerte tettét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytatott nyomozást a napokban lezárta. Az iratokat a nyomozók vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionokban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.