Kábítószert árultak az interneten

2016. 03. 23., sze - 08:07
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csaknem 350 alkalommal értékesített új pszichoaktív és kábítószernek minősülő anyagot egy tiszaszigeti nő és két fia 2015 februárja és októbere között. A drogot egy weboldalon kínálták eladásra. A nyomozók két gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A kábítószergyanús anyagot egy internetes oldalon hirdette a 47 éves nő, valamint 23 és 18 éves fia, akik a drog ellenértékét a nevükön lévő folyószámlára kérték utánvéttel. A gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2015. február 19. és 2015. október 9. között összesen 349 alkalommal értékesítettek új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi származékot, valamint kábítószernek minősülő anyagot, amelyet postai úton juttattak el a megrendelőkhöz. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók a feladóvevényeket megtalálták, amelyeket a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható számítógéppel, tablettel és mobiltelefonnal együtt lefoglaltak.

Cs. R. Rozáliát, Cs. Márkot és Cs. Norbertet előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a 47 éves nőt és 23 éves fiát őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. A 18 éves terhelt szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Békés megyéből

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.