Késsel fenyegetőzve rabolt

2016. 06. 09., cs - 10:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy 13 éves gyereket, aki késsel fenyegetve rabolta el két másik fiatal táskáját.

A rendőrségre érkezett egy bejelentés 2016. június 8-án 12 órakor arról, hogy Győrben egy gyerek késsel fenyegetett meg két másik fiatalt, hogy adják át neki értékeiket. A kiérkező rendőröknek a két sértett elmondta, hogy egy 13 év körüli fiú szólította meg őket és pénzt kért tőlük. Amikor nem adtak neki ökölbe szorított kézzel fenyegetve elkezdte átkutatni a két fiatal zsebeit, majd egyikük válláról lerántotta a táskát és abban is kutakodott. A táskában összesen ötven forintot talált és egy kést, amit kivett és azzal tovább fenyegetőzve az egyik sértett telefonját akarta megszerezni. A két áldozat elkezdett futni, majd távolabb egy felnőttől segítséget kértek. A gyermekkorú rabló - miután nem járt sikerrel - a földre dobta a táskát és szintén elfutott, de a helyszínre érkező rendőrök a közelben elfogták. Igazoltatásakor kiderült, hogy a fiút eltűnése miatt is keresi a rendőrség. A gyanúsított elmondta a járőröknek, hogy a közelben egy romos épületben rejtette el a kést.   

 

A gyermekkorú elkövetőt a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.