Közlemény

2013. 08. 15., cs - 18:47
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Közlemény

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsáki Rendőrőrsén 2013. április 8-án Bara József halálával végződött rendőri intézkedést követő ügyészségi büntetőeljárásban tanúként szereplő rendőrt sem fenyegetéssel, sem más módon nem kényszerítette egyetlen rendőr sem vallomása visszavonására vagy megváltoztatására. A tanút nem kényszerítette, nem is kényszerítheti egyetlen rendőri vezető sem arra, hogy betegállományban legyen. Az Országos Rendőr-főkapitányság minden, a fentiekkel ellentétes állítást határozottan és kategorikusan visszautasít.
Magyarország valamennyi rendőre elvárja, hogy a médiatartalom-szolgáltatók, különösen a Blikk című országos terjesztésű napilap, amelynek 2013. augusztus 15-én megjelent lapszámában és arra hivatkozva jelentek meg az előzőekkel ellentétes, minden alapot nélkülöző, a józan ész határait átlépő tényállítások, hogy a neve elhallgatását kérő, a tanúhoz közel álló állítólagos forrás helyett a nevét és állításait nyíltan felvállaló, az állításait valamilyen módon bármilyen bizonyítékkal alátámasztó forrásra hivatkozva jelentessék meg közléseiket. Ezek sajnálatosan gyakori hiánya nem a rendőrséget, hanem az adott médiatartalom-szolgáltatót minősíti.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.