Lezárt nyomozás: Székkel verték fejbe a sértettet

2016. 04. 12., k - 07:38
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két debreceni férfival szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a 37 éves V. Zoltán és a 41 éves V. István debreceni lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. április 11-én 6 óra 15 perc körüli időben két férfi bement egy Debrecen, Hatvan utcában található vendéglátóhelyre, ahol italt kértek a pultostól. A két férfit a nő nem akarta kiszolgálni, mivel szemmel láthatóan ittasak voltak, ezért őt szidalmazni kezdték. Ezt hallva az egyik ott tartózkodó vendég rászólt a két férfira, hogy nem illik így beszélni egy nővel. Ekkor V. Sándor és V. István felvettek egy-egy széket, amelyekkel többször megütötték a 65 éves sértettet. A megalapozott gyanú szerint V. Zoltán a földön fekvő férfit többször fejbe és mellkason rúgta, amit a testvére nem akadályozott meg.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A mentőszolgálat munkatársai a sérült férfit kórházba vitték. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat életveszélyesen is megsérülhetett volna a fejére mért ütésektől és rúgásoktól.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes megyei főügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.