Lezárt ügy: Prostituáltként is dolgoztatta a sértetteket

2016. 01. 09., szo - 09:12
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 26 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint prostituáltként dolgoztatott gyermekkorú lányokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális visszaélés bűntett és kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást H. Lajossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2010 októberében egy 14 éves kislányt, valamint 2013 áprilisában egy szintén 14 éves kislányt bezárt a hajdúhadházi házába, ahol bántalmazta és közösülésre kényszerítette őket. A megalapozott gyanú szerint H. Lajos a két sértettet többször arra is kényszerítette, hogy prostituáltként dolgozzanak Debrecenben, majd a férfi a pénzt elvette tőlük.

Az egyik sértett 2014. április 27-én a férfi házából el akart menni, azonban ezt H. Lajos nem engedte, a fiatal lányt megverte és bezárt egy szobába. A sértett 2014. májusban azonban meg tudott szökni a férfi házából.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal lány és a gyanúsított 2014. december 30-án este Debrecen, Petőfi téri Nagyállomáson véletlenül újra találkoztak. A férfi nem engedte, hogy a lány felszálljon a vonatra, hanem megfogta, visszahúzta, majd többször megütötte és arra akarta kényszeríteni, hogy menjen vele vissza Hajdúhadházra. H. Lajos a lányt a vasútállomáson megfenyegette, azonban az ellenőrök rászóltak a férfira, így a sértett el tudott szaladni a helyszínről.

Az esetről történt feljelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek és tartózkodási helyén felkutatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hajdúhadházi lakost.

A férfi elfogása érdekében a nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársaival közös akciót szerveztek, amelynek eredményeként 2015. június 2-án a 26 éves férfit otthonában elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A nyomozók a hajdúhadházi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. június 4-én elrendelt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Fotók:   Zsaru Magazin, Szabó László


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: anya és fia fosztotta ki

Három bűncselekmény miatt folytattak nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az ügyet lezárták, és az iratokat átadták a főügyészségnek.