Lezárt ügyek: Bíróság előtt felelhet a rabló

2017. 01. 14., szo - 11:25
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a férfival szemben, aki egy 80 éves borsodnádasdi nyugdíjast teregetés közben otthona udvarán megtámadott és kirabolt.

Mint ismeretes az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 23 éves, helyi V. Ferenccel szemben.

 

A gyanúsított 2016. augusztus 19-én a déli órákban egy borsodnádasdi ház udvarán megtámadott és hátulról lefogta a kezeit egy teregető 80 éves bácsinak. A sértettől támadója erőszakkal elvette pénztárcáját benne pár tízezer forinttal, majd elmenekült. A nyugdíjasnak az esettel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

 

A rendőrök azonosították, majd 2016. szeptember 19-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével magalapozottan gyanúsítható V. Ferencet, akinek az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra 2016. szeptember 21-én elrendelte előzetes letartóztatását, amit az eljárás során mindvégig fenntartott.

 

A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Borsodnádasdi Rendőrőrs 2017. január 9-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.