Lopott fa a lovaskocsin

2014. 01. 03., p - 09:22
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint egy család lopta a fát a nagykorpádi erdőből.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szabási család tagjai ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 2-án a reggeli órákban Nagykorpád külterületén lévő erdőből ismeretlenek motorfűrésszel tölgyfákat vágtak ki és tulajdonítottak el. Az egyenruhások azonnal az elkövető felkutatására indultak, amikor egy lovaskocsira és azon utazó két férfira és egy nőre lettek figyelmesek. A fogat vezetője a rendőrök felszólítása ellenére nem állt meg, tovább hajtott. A szolgálati gépkocsival a járőrök utánuk mentek. Egy mezei földúton érték utol a kocsit, de azon már csak a fiatalabb férfi és a nő ült, a hajtó elmenekült. A rendőrök a lovaskocsi átvizsgálása során azon szénával letakart, frissen vágott tölgyfát, valamint egy motorfűrészt találtak. Ezt követően az 14 éves fiatal férfival, valamint a 45 éves nővel a házukhoz mentek, ahova gyalogosan megérkezett az 54 éves családapa is, aki korábban a lovas fogatot hajtotta. Az egyenruhások a fiatalkorú férfit, valamint édesanyját és édesapját V. K. I-t, valamint V. S-t a Nagyatádi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nőt szabadlábon hagyása mellett, az apát pedig őrizetbe vétele mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú gyanúsítottként történő kihallgatására a későbbiekben kerül sor.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Huszonhét határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhét migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.