Marihuánát termesztettek

2015. 04. 03., p - 11:49
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség a 33 éves soproni férfi és 22 éves barátnője ellen, akik a megalapozott gyanú szerint 146 tőből álló kenderültetvényt neveltek Fertőrákoson.

A soproni rendőrök lakossági bejelentés alapján 146 tőből álló cannabisültetvényt számoltak fel Fertőrákoson. A 2,5-3 méter nagyságú, szüretelés előtt álló növényeket a Rákos-patak partján, sűrűn benőtt erdősbozótos-területen, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték.

Az ültetvényre érkező férfit és nőt 2015. október 3-án 17 óra 15 perckor a nyomozók elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.  A pár soproni lakásán kábítószergyanús növényi törmeléket és kör alakú darálót foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásukon mindketten beismerték, hogy alkalomszerűen fogyasztanak kábítószert.

A toxikológiai vizsgálat a gyanúsítottak vizeletmintájában THC tartalmú hatóanyagot mutatott ki. A lefoglalt cannabis növények vizsgálatára kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy azok hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Péter és T. Evelin soproni lakosok ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Soproni Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy eltiltott járművezető

Egyet a dabasi, egy másikat a szigetszentmiklósi, kettőt a monori járőrök vontak ki a forgalomból. Hárman annak ellenére ültek volán mögé, hogy tudták, tilos, a jogosítvánnyal egyébként nem rendelkező negyedik adta a tudatlant.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 51 éves román sofőr ellen, aki 20 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.