Meglopta a tolvajokat is

2013. 07. 26., p - 10:19
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslat a mezőkövesdi betörőkkel szemben.

Betörtek egy mezőkövesdi családi házba még 2013. január 29-én a napforduló előtt nem sokkal. A tolvajok készpénzt – forintot, dollárt, eurót - ékszereket és három csomag kávét is eltulajdonítottak, majd a hóesésben elmenekültek a helyszínről.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás rövid idő alatt eredményre vezetett, így sikerült azonosítani a három elkövetőt. A tettesek közül a 21 éves mezőkövesdi M. Tibort a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság 2013. február 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte, míg társai szabadlábon védekezhetnek az eljárás során.

 

A nyomozás adatai szerint a 20 éves L. János a bűncselekmény elkövetése alatt az udvaron figyelt, míg két társa M. Tibor és a 28 éves M. József a házban összeszedte a pénzt, az arany fülbevalót és a kávét. A 21 éves gyanúsított azonban az osztozkodásnál az általa eltulajdonított eurót nem vallotta be társainak, így az rövid ideig haszonként jelentkezett nála, ezzel saját társait is megkárosította.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a helyi ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Határsértő egy török kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.