Menekülni próbált, elfogták - videókkal frissítve

2014. 10. 30., cs - 14:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök két órán belül azonosították, majd elfogták azt a személyt, aki életveszélyesen megsebesített egy férfit a Budapest V., Fővám téren.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást D. Arkidii 42 éves külföldi férfi ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, miszerint ismeretlen tettes 2014. október 29-én 17 óra körüli időben a Budapest V., Fővám téren - előzetes szóváltást követően - egy késsel többször megszúrt egy 47 éves férfit, aki ennek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr- főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói - a bejelentést követően - azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a lehetséges tanúk felkutatását, az  - akkor még ismeretlen személyazonosságú - elkövető elfogása érdekében.

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként a rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Arkidiit, ám tartózkodási helyét ekkor még nem tudták megállapítani.

A 42 éves férfi nem sokkal később - a bűncselekmény elkövetésétől számított két órán belül - megpróbálta elhagyni az ország területét. D. Arkidiit a  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasok kiléptetésekor megtartott okmányellenőrzés során - a BRFK és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság együttműködésének köszönhetően – azonosították, majd elfogták.

A menekülni próbáló férfit a BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

D. Arkidiivel szemben a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesznek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.