Nézőként érkezett, tolvajként távozott

2015. 05. 15., p - 08:14
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A díjugrató verseny helyett P. Péter a lovakat szállító kamionok belsejét vette szemügyre.

Barátja versenyzését akarta megnézni a díjugrató versenyen a nemesvámosi P. Péter 2015. május 14-én. Míg ismerőse a díjugrató versenyre készült, a 36 éves férfi előbb az italos standot látogatta meg, majd néhány korsó sör elfogyasztása után a lovakat szállító kamionok belsejét vette közelebbről szemügyre. Háromból tulajdonított el telefonokat, töltőt, parfümöt, készpénzt.

 

P. Pétert az egyik versenyző érte tetten, mikor próbálta kinyitni járműve ajtaját, de érezte, hogy azt valaki belülről visszafelé húzza. A sértett erőből kirántotta az ajtót és vele együtt a gyanúsítottat is, aki el akart szaladni, de a lovas utolérte. P. Péter bocsánatot kért a lopásért, de a sértett nem engedte, hogy ennyivel megússza a bűncselekmény elkövetését. Értesítették a szabadnapját töltő helyi körzeti megbízottat, aki szolgálatban lévő kollégái megérkezéséig visszatartotta a férfit.

 

A rendőrök átvizsgálták P. Péter ruházatát, melyben megtalálták az általa eltulajdonított tárgyakat. Azokat a járőrök egytől egyig visszaadták tulajdonosaiknak. A rendőrök a férfit előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Komáromi Rendőrkapitányság kezdeményezte a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam