Őrizetben a gyanúsított

2016. 09. 07., sze - 14:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

R. Csabát zsarolás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a dabasi nyomozók.

Zsarolás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán R. Csaba 26 éves budapesti lakos ellen.

 

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 6-án a délelőtti órákban telefonon többször felhívta a sértett és – feltehetően féltékenységből - szitkozódni kezdett. R. Csaba ezt követően a férfit napokon keresztül hívogatta és fenyegette, majd pénzt követelt a tőle. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem tesz eleget a követelésnek, akkor megöli őt és a családját is.

 

A sértett feljelentését követően a dabasi rendőrök a gyanúsított elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akik R. Csabát fővárosi tartózkodási helyén 2016. szeptember 6-án a délutáni órákban elfogták és előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.