Őrizetben a gyanúsított

2016. 09. 07., sze - 14:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

R. Csabát zsarolás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a dabasi nyomozók.

Zsarolás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán R. Csaba 26 éves budapesti lakos ellen.

 

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 6-án a délelőtti órákban telefonon többször felhívta a sértett és – feltehetően féltékenységből - szitkozódni kezdett. R. Csaba ezt követően a férfit napokon keresztül hívogatta és fenyegette, majd pénzt követelt a tőle. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem tesz eleget a követelésnek, akkor megöli őt és a családját is.

 

A sértett feljelentését követően a dabasi rendőrök a gyanúsított elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akik R. Csabát fővárosi tartózkodási helyén 2016. szeptember 6-án a délutáni órákban elfogták és előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Pénztárcát lopott

A mosonmagyaróvári rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki kihallgatása során további bűncselekmény elkövetését is beismerte.