Őrizetben a miskolci rablók

2015. 12. 06., v - 04:26
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Felderítő Alosztály nyomozói csoportosan elkövetett rablás gyanúsítottjait érték tetten.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás- és kifosztás bűntett, valamint más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást négy fiatalemberrel szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak előbb 2015. november 28-án a hajnali órákban, majd 2015. december 5-én szintén a hajnali órákban Miskolcon több személyt megtámadtak, majd bántalmazással értékeik átadására szólították fel a sértetteket, akiknek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Az útonállók több mobiltelefont és némi készpénzt raboltak áldozataiktól.

A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának nyomozói 2015. december 5-én tetten érték, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

P. Alex 20 éves miskolci-, P. Dénes 19 éves encsi lakosokat, valamint 17 és 16 éves fiatalkorú társaikat a nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették.

A Miskolci Rendőrkapitányság az illetékes járási ügyészségen előterjesztéssel él a terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.