Paplan alá bújt: három és fél órán belül rendőrkézen a rabló

2014. 05. 11., v - 09:47
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a tolvajból lett rablót, aki egy miskolci áruházban a lopott dolog megtartása érdekében bántalmazta a menekülésében akadályozni szándékozó pénztárost.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. május 10-én.

A nyomozás kiinduló adatai szerint a borsodi megyeszékhely avasi városrészének egyik áruházában egy férfi 15 óra 30 perckor eltulajdonítási szándékkal a ruházata alá elrejtett egy csomag kávét, azonban az eladó felszólításának ellenére, a nála lévő bevásárló kosarat eldobva megpróbált a helyszínről elmenekülni. A tolvaj távozását a bolt pénztárosa megkísérelte megakadályozni, de az az eltulajdonított dolog megtartása érdekében bántalmazta az üzlet alkalmazottját, majd elmenekült a közértből.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyben bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd a bűncselekmény elkövetésétől számított három és fél órán belül elfogták és a lakásáról előállították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, B. István 28 éves helyi lakost.

A tolvajból lett rabló minden bizonnyal sejthette, hogy keresik, mert a lakásának teraszán, egy paplan alá rejtőzve találtak rá a nyomozók.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a terheltet bűnügyi őrizetbe vették és az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A szekszárdi járőrök egy ájult, idős férfi segítségére siettek a buszpályaudvaron.

 

Bombával fenyegetőzött

Még a helyszínen elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrei a férfit.

 

Őrizetben a felsőzsolcai dílerek

A rendőrök Felsőzsolcán fogták el azt a férfit és fiát, akik a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szereztek meg és adtak tovább, főként helyi lakosoknak.

 

Őrizetben a tolvaj

A kerekegyházi körzeti megbízottak elfogtak egy helyi férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül többször visszament a szomszéd település egyik autószerelő műhelyébe lopni.

 

Gázolajlopásra szakosodott

A tatabányai nyomozók 12 rendbeli lopással gyanúsították meg azt az 58 éves helyi lakost, akivel szemben befejezték a vizsgálatot.