Pénzátvételnél fogták el - videóval

2016. 01. 29., p - 07:07
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az elkövető és eddig ismeretlen társa azt mondta a sértettnek, hogy a lánya veszélybe került és sürgősen pénzre van szüksége.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat csalás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves budapesti lakos és társa ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető és társa 2016. január 27-én 21 óra 30 perc körüli időben a Budapest XIII., Róbert Károly körúti lakásán felhívta a sértettet, hogy a lánya veszélybe került és sürgősen kell neki több millió forint készpénz. A telefonáló nő szigorúan ráparancsolt az idős férfira, hogy ne szóljon senkinek, mert különben a lányának baja esik. A sértett elmondta a telefonálónak, hogy neki nincs ennyi pénze, csak kevesebbet tud adni. A nő ekkor közölte az idős férfival, hogy másnap 10 órakor hívja még a pénz átadása miatt.

Az elkövetőt a rendőrök 2016. január 28-án 9 óra 50 perckor a Budapest XIII., Róbert Károly körúton a pénz átvételekor elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az elkövető társát még keresi a rendőrség.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Unokája rabolta ki a nagymamát

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták azt a fiatalembert, aki bevásárlásból hazafelé tartó nagymamájától erőszakkal elvette ötszáz forintját.

 

Lengyel kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Mindent vitt

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.

 

Futballmérkőzés Kazincbarcikán

A rendőrség a megrendezésre kerülő sportesemény kapcsán kiemelt figyelmet fordít a csapatok, és szurkolók tájékoztatására.

 

Ittasan vezetett a rendőrkapitányságra

Egy hozzátartozója telefonhívására érkezett autójával a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysághoz az a férfi, akit a járőrök az épület előtt igazoltattak, és a nála alkalmazott alkoholszonda 2,38-as értéket mutatott.