Pénzmosás miatt kell felelniük

2016. 01. 17., v - 05:53
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A magyar nőt egy nigériai férfi bírta rá a bűncselekmény elkövetésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós-és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya büntetőeljárást folytat P. Nikolett 34 éves budapesti lakossal, valamint egy 28 éves nigériai állampolgárral szemben pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A nyomozás során beszerzett adatok szerint P. Nikolett – a nigériai férfi rábeszélésére - 2015. szeptember 7-én nyitott devizaszámlát egy magyarországi bankban, amelyre 2015. október 2. és 7. között több részletben, több tízmillió forint értékű valuta került átutalásra. A nyomozók megállapították azt is, hogy a pénz az átutalást teljesítő gazdasági társaságok sérelmére elkövetett csalásból származik. P. Nikolett az összegeket 2015. október 05. és 2015. október 14. között több részletben felvette. Ezt követően a nő több tízmillió forint összegnek megfelelő, bűncselekményből származó devizával végzett pénzügyi műveletet azért, hogy az összeg eredetét eltitkolja.

 

A nyomozók a nőt és nigériai társát beazonosították és P. Nikolettet 2016. január 14-én Budapesten előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Nigériai társát egy nappal később a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szintén elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.


A férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a BRFK Korrupciós-és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élettársa halálát okozta

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy nő tavaly februárban megölte élettársát Csepelen.

 

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

„Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” (Szent István)