Pénzmosás miatt kell felelniük

2016. 01. 17., v - 05:53
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A magyar nőt egy nigériai férfi bírta rá a bűncselekmény elkövetésére.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós-és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya büntetőeljárást folytat P. Nikolett 34 éves budapesti lakossal, valamint egy 28 éves nigériai állampolgárral szemben pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A nyomozás során beszerzett adatok szerint P. Nikolett – a nigériai férfi rábeszélésére - 2015. szeptember 7-én nyitott devizaszámlát egy magyarországi bankban, amelyre 2015. október 2. és 7. között több részletben, több tízmillió forint értékű valuta került átutalásra. A nyomozók megállapították azt is, hogy a pénz az átutalást teljesítő gazdasági társaságok sérelmére elkövetett csalásból származik. P. Nikolett az összegeket 2015. október 05. és 2015. október 14. között több részletben felvette. Ezt követően a nő több tízmillió forint összegnek megfelelő, bűncselekményből származó devizával végzett pénzügyi műveletet azért, hogy az összeg eredetét eltitkolja.

 

A nyomozók a nőt és nigériai társát beazonosították és P. Nikolettet 2016. január 14-én Budapesten előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Nigériai társát egy nappal később a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szintén elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.


A férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a BRFK Korrupciós-és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.