Pénzt csaltak ki a sértettektől

2016. 02. 14., v - 05:17
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Ceglédi Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya N.-né B. Mária 33 éves és N. Gábor 31 éves leveleki lakosok ellen.

 

A sértett a Ceglédi Rendőrkapitányságon tett feljelentést néhány hónappal ezelőtt, mivel elmondása szerint 2015. január 29-én egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az álnéven bemutatkozó 33 éves gyanúsítottal, aki még aznap telefonon felhívta a férfit és arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója pénzt kért tőle. Az ezt követő hónapokban különböző ürügyekre hivatkozva közel 3 millió forintot csalt ki a sértettől, melyet egy ismerőse bankszámlájára utaltatott át.  

 

A ceglédi nyomozók a feljelentést követően adatokat gyűjtöttek és az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, akiket 2016. február 10-én 13 óra 30 perc körüli időben fogtak el.

A 33 éves nőt és társát a Ceglédi Rendőrkapitányságra állították elő, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Az eljárás során az is kiderült, hogy a nő és 31 éves társa 2015. február és 2015. június hónapok közötti időszakban további négy férfitől csalt ki – hasonló módszerrel - különböző pénzösszegeket.

 

A Ceglédi Járásbíróság 2016. február 12-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

 

Ellenük a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt helyre tört be idén

A jánoshalmi rendőrök őrizetbe vették a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható férfit.

 

Állatkínzó sertésszállítás

Raktérbe zsúfolt sertéseket szállított négy román férfi, akikkel szemben a rendőrség állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást.