Perceken belül elfogták a zsebes párt

2016. 03. 31., cs - 10:12
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök felfigyeltek a józsefvárosi lépcsőházból kirohanó párra, akiket egy villamoson fogtak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat Sz. Edina 30 éves, valamint Sz. Krisztián 27 éves budapesti lakosokkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal pár 2016. március 29-én 17 óra 15 perc körüli időben egy Budapest VIII., Népszínház utcai kapualjban egy 82 éves nő táskájából ellopta a pénztárcáját a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt, majd futva távoztak a helyszínről.  A rendőrök felfigyeltek a menekülő férfira és a nőre, akik felszálltak egy közeli villamosra. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 17 óra 20 perckor elfogták a két – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható – személyt, akiknél megtalálták az eltulajdonított értékeket.

Sz. Edinát és Sz. Krisztiánt előállították a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kezdeményezi a férfiak gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.