Rablás Debrecenben

2016. 01. 07., cs - 00:35
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Két állampolgár tartotta vissza azt a derecskei férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy debreceni élelmiszerboltot. A gyanúsított menekülés közben két lövést is leadott. Személyi sérülés nem történt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 6-án 21 óra 10 perc körüli időben egy maszkot viselő férfi bement egy Debrecen, Derék utcában található élelmiszerüzletbe, ahol egy fegyverrel vagy annak utánzatával az eladót megfenyegette és a bevételt követelte. A nő a fenyegetés hatására átadta a férfinak a kasszában lévő pénzt. A bűncselekmény közben az üzletbe belépett két férfi. A tettes ezt látva a helyszínről elmenekült.

Az eladó a két vásárlótól kért segítséget, akik azonnal a rabló után szaladtak. A menekülés során az elkövető több méter távolságból két lövést is leadott az őt követő két férfi felé.

A férfiak a támadót elfogták és a helyszínen visszatartották. Az esetről történt bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves derecskei férfit. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt. A helyszíni szemle során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a gáz-riasztó fegyvert.

A bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.