Sajtóközlemény

2013. 10. 21., h - 11:37
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztatót tartott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. október 18-án nyomozást rendelt el a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 350. § (1) bekezdés e) pontjába ütköző és az (1) bekezdés e) pontja szerint minősülő arra jogosultat akadályozásával, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetve anyagi juttatással befolyásolásra törekvéssel elkövetett, a választás, népszavazás, népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárás során a nyomozóhatóság – többek között – vizsgálta azt a videó felvételt, amelyet a feljelentő, dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő csatolt a feljelentéséhez.

 

A nyomozó hatóság azonosította és tanúként kihallgatta a felvétel készítésénél jelen lévő hat főt. Vallomásaik alapján a videofelvétel készítésének időpontját és körülményeit a rendőrség megnyugtatóan tisztázta. A felvétel mobiltelefonnal - nem rejtett módon -, egyikük házában 2013. október 15-én, azaz a 2013. október 13-ai megismételt választást követő második napon készült. Kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a videó felvételen látható négy férfi egy megrendezett, nem valós helyzetet „játszott el”.

 

A nyomozó hatóság lefoglalta azt a mobiltelefon készüléket, amellyel a felvételt készítették. A felvételt rögzítő memóriakártya tartalmát 2013. október 16-án kiírták egy CD lemezre. Ezt a CD lemezt egy, a felvétel készítésekor is jelenlévő személy átadta egy ismerősének, aki azt egy további közreműködővel közösen elvitte a Magyar Szocialista Párt székházába, ahol két személynek adták át. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tétlenkedtek

Lángoló épületről kaptak riasztást a Ráckevei Rendőrkapitányság járőrei, akik pillanatok alatt a helyszínre értek és a házból kihoztak egy gázpalackot, miután egy már felrobbant, és kirepült a szomszédos mezőre.