Segítséget kért, majd kirabolta

2017. 06. 12., h - 13:54
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy fiút Debrecenben.

Egy fiú tett bejelentést telefonon a rendőrségre 2017. május 17-én 15 óra körül arról, hogy Debrecenben, a Híd utcán kirabolta egy férfi. A rendőrök a helyszínre mentek és az adatgyűjtést követően, a kapott személyleírás alapján azonosították a gyanúsítottat, akit a Nagyállomáson elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók kihallgatták a 18 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a Híd utcán segítség kérés ürügyén megállította a sértettet, akinek a zsebéből kirántotta a mobiltelefonját. Ezek után azt mondta a 16 éves fiúnak, hogy ha vissza akarja kapni a telefonját, meg kell, hogy küzdjön érte.  Sz. Attila meglökte a sértettet, aki elesetett, majd kihasználta támadója figyelmetlenségét, visszaszerezte telefonját és elfutott.

A Debreceni Rendőrkapitányság a létavértesi lakossal szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban bíróság elé állítási javaslattal befejezte és az ügy iratait megküldte a járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.

 

I. Zalahalápi Kutyakurzus

Hagyományteremtő szolgálatikutya-viadalt álmodott és valósított meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Zalahalápon.

 

Az év rendőrei

Április 26-án a Rendőrségi Igazgatási Központban és a Belügyminisztérium márvány­aulájában tartottak ünnepséget a rendőr- és tűzoltónap alkalmából.

 

Véradással nyújtottak segítséget

Ismét véradó napot tartottak a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy az egyenruhások vérükkel is segíthessenek a bajba jutottakon.