Sörös rekeszekkel a kezében sétált az út mellett

2013. 10. 15., k - 10:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Összesen 40 üveg sört tulajdonított el a férfi egy veszprémi vendéglátóhelyről. Igazoltatásakor kiderült, hogy még körözik is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei szolgálatuk ellátása során figyeltek fel egy személyre, aki 2013. október 14-én éjjel 1 óra körül Veszprémben, a Mártírok útja mellett gyalogolt kezében egy-egy sörös rekesszel.  A két sörös rekesz összesen 40 üveg, bontatlan fél literes sörrel volt megrakva. Igazoltatásakor a 36 éves helyi lakos, V. Béla nem tudott hitelt érdemlően elszámolni a nála lévő italok eredetéről, azt adta elő, hogy a teli sörös rekeszeket egy közeli parkban, egy pad mögött a bokor aljában találta. Elmondása azonban aligha volt hihető, ezért a kollégák elkezdték körbejárni a környező vendéglátóegységeket, italboltokat és üzleteket. Rövid időn belül – az igazoltatás helyszínétől nem messze – rá is akadtak egy vendéglátó egységre, amely raktárának ajtaja fel volt feszítve. A későbbi helyszíni szemle és tanúkihallgatás során megállapították, hogy a sörös rekeszek ebből a helyiségből származnak.    

A bűncselekmény elkövetésén tetten ért férfit ezt követően a kapitányságra előállították. Még igazoltatásakor derült ki, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság egy másik büntetőügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

V. Bélát a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, végül beismerő vallomást tett, ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.