Spanyolországból

2014. 12. 23., k - 12:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

7 év után fogták el Spanyolországban azt a férfit, aki a gyanú szerint Kecskeméten milliókat csalt ki két férfitől.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette K. János 60 éves kazincbarcikai lakost.

A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2007-ben az egyik kecskeméti cég üzemeltetésének átvétele címén kültagként bevont két férfit, akikkel különböző bankoktól több mint 6 millió forintot vetetett fel. A megállapodás szerinti törlesztő részleteket nem fizette és a vendéglátóhely üzemeltetése sem valósult meg. A felvett összeget magára költötte. A sértettek feljelentése alapján büntetőeljárás indult, K. János azonban ismeretlen helyen tartózkodott. Az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján 2014. december 16-án a spanyol hatóságok Spanyolország területén elfogták, majd a magyar hatóságok 2014. december 22-én Magyarországra szállították K. Jánost. A kecskeméti rendőrök kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.