Szemtanú segítette az elfogást

2016. 09. 20., k - 12:23
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi férfi betörte egy autó oldalsó üvegét és kipakolta a kesztyűtartót. Ellopni azonban semmit sem tudott, mert megzavarta egy arra sétáló nő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. István 39 éves budapesti lakossal szemben lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A férfi 2016. szeptember 18-án 22 óra 45 perc körül egy Budapest IX., Tinódi utcában parkoló autó oldalsó ablaküvegét betörte és a kesztyűtartóját átkutatta. Amikor egy arra sétáló 28 éves nő felfigyelt az üvegcsörömpölésre, elindult a hang irányába, ezzel megzavarta a tolvajt, aki elmenekült a helyszínről. A nő értesítette a rendőröket, akik fél óra alatt a helyszín közelében elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították a férfit. A ferencvárosi rendőrök B. Istvánt gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi 2016. július végétől további öt autót tört fel hasonló módszerrel Budapest VIII. és IX. kerületében. A rendőrség előterjesztést tett B. István előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta a pénzt a széffel együtt

A XIII. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki betört egy presszóba, ahonnan ellopta a széfet a benne lévő pénzzel együtt.

 

Újabb két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrádban. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Magyarországra illegálisan érkezett külföldieket fogtak el a rendőrök Dombegyházon. A három határsértőt, illetve annak a román rendszámú személygépkocsinak a vezetőjét, amelyben utaztak, a rendőrök előállították.