Szemtanú segítette az elfogást

2016. 09. 20., k - 12:23
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi férfi betörte egy autó oldalsó üvegét és kipakolta a kesztyűtartót. Ellopni azonban semmit sem tudott, mert megzavarta egy arra sétáló nő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. István 39 éves budapesti lakossal szemben lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A férfi 2016. szeptember 18-án 22 óra 45 perc körül egy Budapest IX., Tinódi utcában parkoló autó oldalsó ablaküvegét betörte és a kesztyűtartóját átkutatta. Amikor egy arra sétáló 28 éves nő felfigyelt az üvegcsörömpölésre, elindult a hang irányába, ezzel megzavarta a tolvajt, aki elmenekült a helyszínről. A nő értesítette a rendőröket, akik fél óra alatt a helyszín közelében elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították a férfit. A ferencvárosi rendőrök B. Istvánt gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi 2016. július végétől további öt autót tört fel hasonló módszerrel Budapest VIII. és IX. kerületében. A rendőrség előterjesztést tett B. István előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.