Trükkösök előzetes letartóztatásban

2016. 02. 26., p - 15:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 28 éves és 23 éves sajókeresztúri lakosok ellen folyamatban van az eljárás.

Ahogy arról korábban hírt adtunk a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást  M. Tamás 28 éves és B. István 23 éves sajókeresztúri lakosok ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés 2016. február 10-én 9 óra 39 perckor, miszerint egy idős nőt, nőtincsi családi házában két ismeretlen férfi kereste fel, és pénzváltásra kérték meg. A néni a lakásába az idegeneket beengedte, majd az egyik személy elterelte a sértett figyelmét, míg társa a lakásban kutatást végzett és a megtakarított pénzt eltulajdonította, majd a helyszínről távoztak.

A rétsági nyomozók a széleskörű adatgyűjtés alapján a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Tamást és B. Istvánt beazonosították és 2016. február 23-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek segítségével sajókeresztúri lakóhelyükön elfogták. A rendőrök a két férfit a Rétsági Rendőrkapitányság épületébe előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, melyet 2016. február 25-én az illetékes bíróság elrendelt. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ünnepi megemlékezés Eszéken

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúval tisztelgett az eszéki Hermann Paulina-villánál az október 23-ai forradalom és szabadságharc emléke előtt.