Újabb lopott autókat találtak a rendőrök - videóval

2015. 02. 27., p - 09:44
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 34 éves váci férfit vettek őrizetbe a Pest megyei nyomozók.

Lopás bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gábor 34 éves váci lakos ellen.

 

A Pest megyei nyomozók 2015. február 19-én – tanúkutatás céljából – jelentek meg Vácon, a Derecske dűlőben, amikor egy telephelyen több, gyanúsan viselkedő személyre lettek figyelmesek.

Közvetlenül a rendőrök érkezése után egy személyautóval néhány személy – köztük D. Gábor is - elment a helyszínről.

A telephelyen a nyomozók intézkedés alá vonták az ott tartózkodókat. Ezt követően a telephelyen lévő gépkocsik és az irodában található okmányok is ellenőrzésre kerültek. Kiderült, hogy az ott lévő járművek között több olyan is van, melyet valamely hatóság köröz, az okmányok egy része pedig valótlan tartalmú. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

 

A telephelyen igazoltatott személyeket tanúként hallgatták ki a nyomozók. Egyikük elmondta, hogy a 34 éves gyanúsított megbízásából végez lakatos munkát az ott lévő járműveken.

 

Az eljárás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy Vácon lévő másik telephelyen - melyet a 34 éves gyanúsított ismerőse bérel – szintén bűncselekmény elkövetéséből származó járművek és alkatrészek találhatók.  A nyomozók 2015. február 23-án ellenőrizték a szóban forgó telepet, ahol további járműveket és alkatrészeket foglaltak le.

 

A helyszíneken összesen 28 személyautót, 1 teherautót, 2 munkagépet és 4 motorkerékpárt foglaltak le a rendőrök, melyek eredetét az eljárás során kirendelt szakértő vizsgálja. A lefoglalt járművek értéke az előzetes vélemények szerint megközelíti a 100 millió forintot.

 

D. Gábor 2015. február 25-én önként jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

Az ügyben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Melléképületből lopott

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 49 éves baksi férfit, aki egy hódmezővásárhelyi házból tulajdonított el szerszámokat, késeket és egy akkumulátortöltőt. Lopás miatt indult ellene eljárás.