Vádemelést javasolnak az álpap ellen

2014. 10. 28., k - 09:48
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapzsi Emberek Vámszedőjének nevezte el egyházát „Pál atya”.

Vádemelést javasol a rendőrség „Pál atya” ellen. P. Csaba egy nem létező egyház lelkipásztoraként csalt ki pénzt a sértettektől 2013 decembere és 2014 januárja között. Az 54 éves kapuvári férfi a Kapzsi Emberek Vámszedője papjaként mezőgazdasági tevékenységet folytató cégeket és magánszemélyeket keresett fel telefonon és készpénz ellenében munkagépeket, szemes takarmányt, laptopot, személygépkocsit ajánlott fel részükre adományként, mindenkinek azt, amire szüksége volt. A gyanúsított azt állította, ha nem tudja átadni a megszüntetés előtt álló egyházi alapítvány tulajdonában lévő eszközöket, az adóhatóság veszi birtokba azokat. 19-en éltek a kínálkozó lehetőséggel és fizették meg az „atyának” a megszerezhető érték 10 százalékát. 39-en nem hittek Pál atyának, így tőlük nem tudott pénzt kicsalni a gyanúsított.

 

A sértettek, miután rájöttek a csalásra, feljelentést tettek a rendőrségen. A férfi ellen az ország több rendőrkapitánysága is indított büntetőeljárást csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, de végül valamennyi ügy a Kisbéri Rendőrkapitánysághoz került. A kisbéri nyomozók 2014. szeptember 10-én hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését.  Ellene csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. október 22-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.