Zsákokba pakoltak

2017. 06. 19., h - 14:17
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Polgárőrök és közterület-felügyelők segítettek elfogni azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy hajdúnánási tanyáról loptak.

A polgárőrök és a közterület-felügyelők közös szolgálatuk során arról értesítették a rendőröket 2017. június 16-án 11 óra körül, hogy feltartanak két férfit, akik korábban az egyik hajdúnánási tanyán feltehetőleg bűncselekményt követtek el. A rendőrök a helyszínre mentek és kérdőre vonták a hajdúdorogi lakosokat, akik a megalapozott gyanú szerint bementek a tanyára, ahol az egyik épület ponyváját felszakították és ott három zsákba különböző alkatrészeket, szerszámokat pakoltak össze. A zsákokat a tanyáról kivitték és a kerítés mellé letették, majd azokat később akarták kerékpárral elszállítani. A járőrök a 19 és 42 éves férfiakat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket.

A nyomozók megállapították, hogy R. Attila már előző nap is járt a bűncselekmény helyszínén és az akkor eltulajdonított tárgyakat egy MÉH telepen értékesítette, ezért őt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. június 19-én elrendelt.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság R. Attilával és L. Józseffel szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.