Zsarolták a sértettet

2016. 04. 11., h - 06:07
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 36 éves nő és társa előzetes letartóztatásba került.

Zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Éva 36 éves és P. Tamás 48 éves nyíregyházi lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves nő egy évvel ezelőtt – interneten – ismerkedett meg a sértettel, akitől számlák befizetésére hivatkozva többször kért kölcsön különböző összegeket.

Néhány hónappal később – 2015. nyarán – közel 600 ezer forint hitelt vetetett fel a sértettel, amelynek a részleteit V. Éva nem fizette, az nem is állt szándékában. Ezt követően további összegeket kért és azzal fenyegetőzött, hogy ha a sértett nem fizet, akkor egy ismerőse el fogja intézni, hogy utaljon neki a férfi.

A sértett P. Tamás fenyegetéseinek hatására – félelmében – havi rendszerességgel utalt a nőnek különböző összegeket.

 

V. Éva 2016. április 1-jén ismét kölcsönt kért a szentendrei férfitől, aki közölte, hogy nem tud már pénzt adni neki.  Ekkor P. Tamás életveszélyesen megfenyegette a sértettet, aki 2016. április 6-án – Budapest egyik pályaudvarán – átadta a bankkártyáját a nőnek, aki pénzt vett le a folyószámláról.

 

Ezt követően a szentendrei rendőrök elfogták és előállították a nőt. A nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. április 8-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

 

A P. Tamás felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, azért a nyomozóhatóság 2016. április 7-én elrendelte a férfi körözését. A 48 éves gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai egy nappal később elfogták. Előállítását követően a szentendrei nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfit a Budapest Környéki Törvényszék 2016. április 10-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Unokája rabolta ki a nagymamát

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták azt a fiatalembert, aki bevásárlásból hazafelé tartó nagymamájától erőszakkal elvette ötszáz forintját.

 

Lengyel kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Mindent vitt

A rendőrök azonosították, és elfogták azt a szendrői férfit, aki ittasan anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett, majd hátrahagyta autóját, amellyel egy sor szabálysértést is elkövetett.

 

Futballmérkőzés Kazincbarcikán

A rendőrség a megrendezésre kerülő sportesemény kapcsán kiemelt figyelmet fordít a csapatok, és szurkolók tájékoztatására.

 

Ittasan vezetett a rendőrkapitányságra

Egy hozzátartozója telefonhívására érkezett autójával a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysághoz az a férfi, akit a járőrök az épület előtt igazoltattak, és a nála alkalmazott alkoholszonda 2,38-as értéket mutatott.